3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Bílé dušené zelí

Název Množství a jednotka
bílé zelí 600 g
špek 2 plátky
kmín drcený 1 lžička
hladká mouka 1 lžíce
sádlo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě napříč překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Na 1 lžíci sádla a špeku připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studenou vodou a vlijeme do zelí. Dochutíme cukrem - asi 3 lžičky a 3 lžícemi octa.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...